Mezelf voorstellen

Ik ben Danielle Oosteweeghel en ik woon in Breda met mijn honden MiMi, Fado, Gioia en Peppe.

 

Liefde voor honden

We hadden vroeger thuis altijd wel één of meerdere huisdieren; honden, poezen, konijnen en cavia’s. Mijn zussen en ik zaten op paardrijden en toen we op een boerderij gingen wonen was ik altijd bij de varkenshokken te vinden van de boer naast ons omdat ik op de rug van de varkens mocht zitten tijdens het voederen. Ik was natuurlijk altijd in de hoop pasgeboren biggetjes aan te treffen. Maar honden hadden altijd een extra mooi plekje in mijn hart; en toen ik niet meer thuis woonde had ik óf een hond óf ik verlangde er naar (omdat de situatie het niet toeliet er een te houden en hem het leven te geven waar hij recht op had).

 

Carrière

Ik heb meerdere succesvolle carrières gehad tot 5 jaar geleden het besef kwam dat ik het roer volledig wilde omgooien. Ik ben uit mijn toenmalige  bedrijf gestapt, heb mijn hondje Fado uit Spanje geadopteerd en een sabbatical ingelast om mezelf voor te bereiden op een nieuwe toekomst.

Mijn liefde voor honden en het besef dat ik iets wilde gaan betekenen voor

ze was zo sterk dat het voelde als vanzelfsprekend toen ik besloot hondenuitlaatservice SNUFFELS BREDA te starten. Inmiddels bestaat Snuffels Breda alweer 4 jaar en ga ik iedere dag met liefde en plezier op

pad met al mijn vriendjes... op zoek naar avontuur!

 

 

Hus

Ik heb de HUS opleiding aan de Martin Gaus academie met succes afgerond en heb door de, inmiddels, vele wandeluren met mijn groepen veel ervaring opgedaan over roedelgedrag en de lichaamstaal van honden. Iedere dag is weer anders, zo ook iedere groep en dat maakt het mooi, interessant, avontuurlijk en dankbaar werk. Ik kan me geen mooiere baan voorstellen!

 

Maar genoeg over mij; graag stel ik u voor aan mijn vriendjes….

 

 

MiMi is een Lhasa Apso die ik vanaf pub heb. Ze is onafhankelijk, eigenwijs, nieuwsgierig en álles behalve een schoothondje. Meestal kijkt ze liever van een afstandje mee.

Fado is mijn adoptiehondje, én kleine prins. Hij komt uit Spanje en heeft het daar erg slecht gehad. Toen hij aankwam op de luchthaven in Rdam, heb ik hem in mijn armen genomen en was het goed. Hij is stil, dankbaar, onwaarschijnlijk lief en volgt me als een schaduw. Hij die misschien wel nooit een baasje of liefde heeft gekend luistert als de beste.

 

Gioia was tijdens vakanties af en toe te gast bij Snuffels en precies in zo’n week kreeg ik te horen dat haar toenmalige baasje met spoed op zoek was naar een nieuw baasje. Ik heb vrijwel meteen aangegeven dat ik haar graag wilde hebben. Gioia is mooi, lief, zacht, jong en wild en doet het, ondanks dat ze niet het prototype van een ‘kleine hond’ is super goed in mijn groepen. Wat ben ik blij dat ze op mijn pad is gekomen!

Peppe is mijn jongste telg en hij kwam eigenlijk tijdelijk bij mij in de opvang nadat hij in Spanje als pup op straat was gevonden. Maar na 2 dagen was ik verkocht en kon ik hem al niet meer missen dus heb ik hem zelf geadopteerd.